13 лист. 2019 р.  Дюссельдорф / Німеччина

«Хенкель» продовжує партнерську співпрацю з Plastic Bank

Компанія «Хенкель» продовжує свою співпрацю з соціальним  підприємством «Плестік Бенк» (Plastic Bank) на наступні п’ять років. Партнерство, що почалось у 2017 році, було успішним, і компанія «Хенкель» планує підтримувати поточні проекти на Гаїті, Філіппінах та в Індонезії і зробити значний внесок у розвиток інфраструктури більш, ніж 400 пунктів збору відходів організації «Плестік Бенк» у Єгипті. Лише у 2020 році «Хенкель» планує використати більш, ніж 600 тонн переробленого матеріалу, що називається Social Plastic®, в упаковці своєї продукції.

Виконуючи своє зобов’язання підтримувати економіку замкнутого циклу та боротись проти попадання пластикових відходів у навколишнє середовище, компанія «Хенкель» стала першою в світі компанією споживчих товарів, що стала партнером організації «Плестік Бенк». Спільною метою партнерів є скоротити кількість пластикових відходів в океанах, одночасно покращуючи якість життя людей, що живуть в умовах бідності, особливо в країнах з недостатньо розвинутою інфрастуктурою управління відходами. Сенс цієї діяльності полягає в тому, щоб у спеціально визначених центрах місцеві мешканці здавали пластикові відходи та обмінювали такі відходи на гроші, товари або послуги. Таку сировину пізніше повертають знову у ланцюжок створення вартості з пластику у формі Social Plastic®.

З початку співпраці «Плестік Бенк» відкрив додаткові центри збирання на Гаїті. Крім того, компанія «Хенкель» допомогла цій організації налагодити мережу постачання, щоб забезпечити переробку та повторне використання зібраних пластикових відходів та їх кінцеве включення в ланцюжок вартості. Раніше цього року компанія «Хенкель» випустила на ринок асортимент продукції «Косметичні засоби» та «Засоби прання та догляду за оселею» в упаковці, що на 50% складається з Social Plastic®. Загалом більше 200 тонн Social Plastic® вже було перероблено компанією «Хенкель». Ця знакова подія отримала зовнішнє визнання: так компанія «Хенкель» отримала нагороду в сфері екології «Передовий досвід» у пакуванні в Європі (Packaging Europe’s “Best Practice” Sustainable Pachaging Sustainability Award) та нагороду Ecovia Sustainable Beauty Award в категорії «Екологічна упаковка».

Організація екосистеми збирання відходів в Єгипті

Партнерство, що продовжується та підтримується бізнес-напрямками споживчих товарів компанії «Хенкель» «Косметичні засоби» та «Засоби прання та догляду за оселею» і надалі зосереджується на двох аспектах: подальше зростання використання Social Plastic® в упаковці продукції компанії та збільшення масштабів впливу «Плестік Бенк» на глобальному рівні з метою попередження попадання пластикових відходів в океани та створення можливостей для бідних людей.

Компанія «Хенкель» планує підтримувати «Плестік Бенк» у подальшому збільшенні обсягів збирання та використання Social Plastic® як ресурсу для виробництва упаковки. Шляхом розвитку екосистеми збирання відходів в Єгипті «Плестік Бенк» сподівається досягти додаткових потужностей збирання до 5000 тонн на рік, що складає майже один мільярд пляшок за п’ять років.

Комплексний підхід до вирішення проблеми пластикових відходів

«Плестік Бенк» створює ланцюг вартості, який робить внесок в покращення світу. Наше партнерство з компанією «Хенкель» є гарним прикладом того, що можна досягти, доклавши спільних зусиль, і ми раді з того, що наша співпраця продовжується,» - сказав Девід Кац (David Katz), Генеральний директор «Плестік Бенк». – «Разом ми можемо створювати дійсну додану вартість, вирішувати проблему відходів, застосовуючи комплексний підхід, і в той самий час допомагати бідним людям».

Співробітництво з «Плестік Бенк» допомагає нам реалізовувати свою стратегію використання більших обсягів переробленого пластику в упаковці нашої продукції, тим самим забезпечуючи постійний дохід для збирачів відходів», - сказав Йенс-Мартін Шверцлер (Jens-Martin Schwärzler), Виконавчий віце-президент, керівник бізнес-напрямку компанії «Хенкель» «Косметичні засоби». – «Партнерство з «Плестік Бенк» також дає нам можливість виконувати побажання наших споживачів та реалізовувати екологічну свідомість у їх повсякденному житті.»

«З моменту об’єднання наших зусиль два роки тому ми тісно співпрацювали над тим, щоб не допустити попадання пластикових відходів в океан та покращити життя бідних людей, зокрема, у країнах, де відсутня ефективна інфраструктура управління відходами,» – сказав Бруно Пьяченца (Bruno Piacenza), Виконавчий віце-президент та керівник напрямку-бізнесу «Хенкель» «Засоби прання та догляду за оселею».

«Наше співробітництво з «Плестік Бенк» – це унікальне партнерство, спрямоване на вирішення двох найбільших викликів в світі на сьогодні: пластикові відходи та недостатні можливості, які мають бідні люди,» - сказала Сільві Ніколь (Sylvie Nicol), старший віце-президент по роботі з персоналом та Голова  ради сталого розвитку компанії «Хенкель». – «Ми з хвилюванням робимо наступні кроки заради збереження навколишнього середовища та заради кращого майбутнього все більшої кількості людей на Гаїті, в Індонезії та в Єгипті».   

Зобов’язання реалізовувати  економіку замкнутого циклу

Партнерство з «Плестік Бенк» – це частина різноманітних ініціатив компанії «Хенкель» сприяння розвитку економіки замкнутого циклу та розробляти рішення екологічного пакування продукції. Компанія поставила перед собою конкретні цілі щодо упаковки, а саме, розвивати закритий цикл, де використовується пластик: До 2025 року уся упаковка буде придатною для вторинної переробки, для потворного використання або такою, яку можна використовувати для компостування*, а частка вторинного пластику в упаковці споживчих товарів в Європі зросте на 35 відсотків. Уже сьогодні велика кількість упаковки продукції компанії вже на 100 відсотків складається з вторинного пластику.

Для прискорення отримання результатів в галузі сталого розвитку компанія «Хенкель» співпрацює з різними партнерами по ланцюжку вартості та бере участь в багатьох ініціативах в свої промисловості. Наприклад, компанія є учасником ініціативи «Нова економіка пластику» (New Plastic Economy) та учасником-засновником глобального Об’єднання для припинення утворення пластикових відходів (Alliance to End Plastic Waste) .

Більше про стратегію та діяльність компанії «Хенкель» щодо пластику на сторінці компанії: henkel.com/plastic.
 

* за виключенням клейових продуктів, де залишок може завадити можливість повторного використання або забруднити потоки вторинної сировини.

Олена Андрощук Керівник відділу корпоративних комунікацій компанії «Хенкель» в Україні Київ, вул. Петра Сагайдачного, 1 +38-044-247-51-00 elena.androschuk@henkel.com Завантажити візитну картку Додати до Моя Колекція