Прес-релізи та прес-кіти

У цьому розділі ви можете переглянути усі прес-релізи «Хенкель» або зробити підбірку за темами, бізнес-підрозділами, сегментом вашого ЗМІ або за роками. Якщо ви не можете знайти необхідну інформацію, або маєте конкретні питання, просимо звернутись до служби зв’язків зі ЗМІ.

Бізнес-підрозділи

2020-q3-quarterly-report-UA.pdfPreviewImage

10 лист. 2020,

Дюссельдорф / Німеччина

Високі показники діяльності попри незмінно складні ринкові умови внаслідок поширення пандемії COVID-19

У III кварталі компанія «Хенкель» демонструє впевнене зростання обсягу продажів в органічному вираженн

• Обсяг продажів Групи в органічному вираженні збільшився на 3,9% і сягнув майже 5 мільярдів євро (у номінальному вираженні – -1,5%)
  • Усі бізнес-підрозділи демонструють позитивну динаміку показників діяльності:
    • Бізнес-підрозділ «Клейові технології» – зростання обсягу продажів в органічному вираженні становить 1,3% (у номінальному вираженні – -4,8%)
    • Бізнес-підрозділ «Косметичні засоби» – дуже потужне зростання обсягу продажів в органічному вираженні, що становить 4,3% (у номінальному вираженні – 3,0%)
    • Бізнес-підрозділ «Засоби для прання та догляду за оселею» – суттєве зростання обсягу продажів в органічному вираженні, що становить 7,7% (у номінальному вираженні – 0,7%)
  • Неоднорідна динаміка обсягу продажів у регіонах: на ринках, що розвиваються, приріст становить 8,8%, на розвинених ринках – 0,6%
  • Новий прогноз на 2020 фінансовий рік, представлений у жовтні
Plastic bag floating in ocean

14 жовт. 2020,

Дюссельдорф / Німеччина

Цілеспрямована політика боротьби із пластиковими відходами

Компанія «Хенкель» підтримує заклик глобальних компаній щодо укладення договору ООН про забруднення пластиковими відходами

Спільне розв’язання проблеми забруднення пластиковими відходами Компанія «Хенкель» разом з іншими 28 великими глобальними компаніями схвалила маніфест бізнесу із закликом до урядів країн щодо обговорення й укладення договору Організації Об’єднаних Націй (ООН) про забруднення пластиковими відходами. Цей заклик компанії до дії пролунав напередодні п’ятої Асамблеї ООН з навколишнього середовища (UNEA5). У ньому, так само як у недавній спільній доповіді Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), фонду Елен Макартур та консалтингового агентства Boston Consulting Group, наголошено на потребі укладення такого міжнародного договору, який сприятиме розв’язанню проблеми забруднення пластиковими відходами.

2020 Half-Year Financial Report

6 серп. 2020,

Звіт компанії «Хенкель» за першу половину року та другий квартал 2020-го

Компанія «Хенкель» демонструє загалом стабільні показники діяльності, незважаючи на суттєвий вплив пандемії COVID-19

• Пріоритетні завдання —  безпека працівників, безперервне здійснення поставок клієнтам і підтримка громад
  • Обсяг продажів Групи за половину року: 9 485 мільйонів євро, номінальний показник — -6,0%, органічний показник — -5,2%
  • Операційний прибуток*: 1 191 мільйон євро, зменшення на 27,5%
  • Рентабельність обороту (EBIT margin)*: 12,6%, зменшення на 370 базових пункті
  • Прибуток на привілейовану акцію (EPS): зменшення на 29,2% до 1,96 євро; зменшення на 28,2% при постійному обмінному курс
  • Потік вільних грошових коштів становить 938 мільйонів євро, чиста фінансова позиція поліпшилась
  • Компанія не оприлюднює прогноз на весь 2020 рік через незмінну невизначеність ринкових умов
  • Компанія продовжує реалізацію нової програми цілеспрямованого зростання згідно з передбаченим планом
Henkel is the first company to have concluded a plastic waste reduction bond

3 лип. 2020,

Дюссельдорф / Німеччина

Інноваційний інструмент фінансування проєктів у галузі стійкого розвитку на суму 70 мільйонів доларів США

Компанія «Хенкель» першою  здійснила операцію розміщення облігацій з метою скорочення обсягу пластикових відходів

Компанія «Хенкель» виходить на новий етап щодо поєднання розміщення фінансових інструментів на привабливих умовах з реалізацією стратегії стійкого розвитку: вона є першою компанією, яка розмістила облігації, орієнтовані на скорочення обсягу пластикових відходів. Кошти від приватного розміщення цих облігацій згідно з операцією, здійсненою з японськими страховими компаніями Dai-ichi Life та Dai-ichi Frontier Life, будуть спрямовані на цільову підтримку проєктів і покриття витрат, пов’язаних із діяльністю компанії «Хенкель» у галузі скорочення обсягу пластикових відходів. Загальна сума придбаних облігацій становить 70 мільйонів доларів США, строк їхнього погашення — п’ять років.

2020-q1-quarterly-report-en-UA.pdfPreviewImage

11 трав. 2020,

Зосередження уваги на здоров’ї та безпеці працівників під час пандемії COVID-19

Компанія «Хенкель» повідомляє про хороші показники продажів за І квартал у надзвичайно складних ринкових умовах