6 груд. 2022 р.

Хенкель» — Україні: програми солідарності для людей та громад

Допомога від «Хенкель» Україні наближається до 1 млрд грн.

Масштаби гуманітарної допомоги та проєктів підтримки від іноземних підрозділів міжнародної компанії «Хенкель» та її українських бізнесів перевищили 937 млн грн. З кінця червня поточного року до кінця жовтня сума проєктів солідарності збільшилася з 703 млн грн. на 234 млн грн.

Пресреліз (353,93 KB)

«Хенкель» —  Україні: програми солідарності для людей та громад

«Хенкель» та її бренди спрямовують зусилля на гуманітарну й економічну підтримку для України, своїх співробітників та їхніх близьких, а також на надання допомоги постраждалим від війни людям і громадам.

«Компанія «Хенкель», її українські бізнеси та наші корпоративні волонтери в Україні й інших країнах світу рішуче налаштовані й надалі підтримувати Україну та її людей у протистоянні викликам воєнного часу. Ми робимо все можливе, аби допомогти подолати наслідки війни та зменшити масштаби гуманітарної катастрофи, яка триває майже рік, торкаючись наших колег, партнерів і близьких. Компанія «Хенкель» та наші бренди надалі робитимуть свій внесок на підтримку економічної активності в країні та на допомогу людям, які потребують підтримки», — прокоментувала Олена Єфремова-Курсік, президент «Хенкель» в Україні.

Найближчим часом компанія надасть ще один великий пакет допомоги загальною ємністю майже 800 тис. грн. для допомоги громадам півдня та сходу України, зокрема допомогу спрямують до міста Балаклія Харківської області, де розташований один із чотирьох заводів компанії на території України. Перший пакет гуманітарної допомоги для дітей із книгами, комп’ютерною технікою й освітлювальним обладнанням уже надіслали до міста, аби допомогти його маленьким мешканцям повернутися до навчання, завдяки волонтерам Henkel в Україні.

Пожертвування продуктів

Бренди «Хенкель» із різних країн світу й українські бізнеси компанії передали майже 336 тисяч одиниць гігієнічних товарів, серед яких засоби для прання та догляду за домівкою, мило, гелі для душу, шампуні тощо. З кінця червня поточного року до кінця жовтня загальний обсяг пожертв гігієнічної продукції та засобів для прання брендів «Хенкель» сягнув 52 млн грн., збільшившись на понад 10 млн грн.

Співпраця із гуманітарними ініціативами

Реалізуючи гуманітарні ініціативи, «Хенкель» та корпоративні волонтери компанії тісно співпрацюють і надають підтримку волонтерським рухам і фондам (серед яких «Життєлюб», «Таблеточки», «Твоя опора», «Волонтерська сотня»), платформі «СпівДія», регіональним волонтерським ініціативам, а також зарубіжним організаціям з допомоги українцям, у тому числі польському  «Help Ukraine Center».

Інвестиції Henkel

Українські бізнеси «Хенкель» продовжують проєкти підтримки для країни та її економіки. Анонсований раніше глобальною компанією Henkel пакет інвестицій в український бізнес на суму 200 млн грн. більшився ще на 8 млн грн. – компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» здійснює інвестування додаткових коштів у проєкти з диджиталізації, розширення виробництв, підвищення енергоефективності та впровадження нових продуктів на двох працюючих заводах у Львівській і Київській областях. Громадам, де розташовані підприємства компанії, «Хенкель Баутехнік (Україна)» надала продукцію свого виробництва із загального пакета допомоги на суму 40 млн грн. на ремонти та відновлення об’єктів соціальної інфраструктури.

Компанія Henkel та її українські бізнеси одними із перших глобальних компаній розгорнули проєкти гуманітарної підтримки для України з 24 лютого 2022 року. Перший пакет допомоги для країни та її громадян компанія затвердила менш ніж за 48 годин з моменту вторгнення російських військ на територію України.

Henkel однією із перших глобальних компаній засудила російське вторгнення до України, а також підтримала вимогу міжнародного співтовариства про виведення військ з української території. Разом із цим компанія оголосила про припинення інвестицій у російський бізнес, заморожування рекламних і спонсорських активностей. Тоді ж Henkel розпочала виконання процесу з припинення діяльності на російському ринку, і заявила про намір завершити вихід до кінця поточного року.

Олена Андрощук Керівник відділу корпоративних комунікацій компанії «Хенкель» в Україні Київ, вул. Петра Сагайдачного, 1 +38-044-247-51-00 elena.androschuk@henkel.com Завантажити візитну картку Додати до Моя Колекція