7 лист. 2022 р.  Київ

Компанія «Хенкель» інвестувала 8 млн грн. у розвиток і розширення заводів у Київській і Львівській областях

Після відновлення роботи двох виробничих майданчиків «Хенкель» в Україні, що належать до сфери управління «Хенкель Баутехнік (Україна)», компанія також розпочала інвестиційну програму для розробки, розширення та виробництва оновленої продукції.

Завод у місті Вишгороді Київської області провів у вимушеному простої понад два місяці.  У травні він знову почав функціонувати і до цього часу відвантажив своїм споживачам 44 тис. тонн продукції, що дорівнює приблизно 2500 вантажних машин. Вишгородський завод «Хенкель» спеціалізується на виготовленні продукції бізнес-підрозділу «Клейові технології» брендів Сeresit і Metylan, а також інгредієнтів для інших українських виробництв «Хенкель». Завод «Хенкель» у столичному регіоні — важливий донор бюджету міської громади Вишгорода: за 10 місяців поточного року до місцевого бюджету надійшло близько 313 тис. грн. податків. Це великий роботодавець для місцевої громади, який забезпечує роботою та стабільними доходами понад сотню своїх працівників з їхніми родинами. Завод активно допомагає вишгородській громаді відновлювати об’єкти соціальної інфраструктури: передано продукцію на ремонт дитячого садочка, на захисні споруди для лікарні. У планах –  подальша підтримка місцевої влади  щодо проєктів  з відбудови.

«Наприкінці 2021 року ми мали комплексний план розширення складських площ і виробничої зони рідких продуктів, а необхідність розширення та модернізації була доволі нагальною з огляду на зростання масштабів виробництва, — прокоментував Василь Дудник, генеральний менеджер «Хенкель Баутехнік (Україна)». — Події 2022 року дещо змінили наші плани, але не перекреслили їх: завод досить швидко відновився від пошкоджень, а протягом року в модернізацію обладнання та диджиталізацію виробничих процесів інвестує 60 тис. євро».

Завод у місті Миколаєві Львівської області  був у вимушеному простої з міркувань безпеки трохи більше місяця. З квітня, коли безпекова ситуація  нормалізувалася,  він відновив свою роботу. До нинішнього часу українські майстри, будівельники та партнери «Хенкель» отримали понад 35 тис. тонн продукції Ceresit для облицювання, облаштування підлоги, гідроізоляції, систем утеплення, дисперсійні фарби та штукатурки, ґрунти та блістерну продукцію. Це приблизно 1600 вантажівок з продукцією українського виробництва заводу на Львівщині. З початку російського вторгнення місцева громада та волонтерські організації регіону отримали від заводу масштабну підтримку – допомогу на суму більш ніж пів мільйона гривень, включаючи понад 11 тонн готової продукції заводу на ремонт місцевої лікарні, соціальних об’єктів і притулків для біженців. На заводі у Львівській області отримали роботу працівники компанії з інших українських заводів «Хенкель», які знаходились на тимчасово окупованих територіях.

«Попри виклики та складнощі воєнного часу ми не зупиняємо модернізацію виробництва та покращення характеристик продукції «Хенкель». Завод отримав 140 тис. євро інвестицій на модернізацію», — повідомив Василь Дудник, генеральний менеджер «Хенкель Баутехнік (Україна)». З часу відновлення роботи заводу тут запущено виробництво нового продукту бренда Ceresit. До кінця року також почнуть функціонувати додаткові виробничі лінії, також завод продовжить реалізацію планових заходів з підвищення енергоефективності.

«Незважаючи на складні для України та її економіки обставини, виробничі платформи «Хенкель» реалізують програми модернізації, в тому числі для виконання цілей сталого розвитку — раціонального використання ресурсів та їхнього заощадження, підвищення енергоефективності. Останнє особливо актуально задля підвищення енергетичної незалежності України», — прокоментувала інвестиції в модернізацію виробництв Олена Єфремова-Курсік, президент компанії «Хенкель» в Україні.

Обидва заводи «Хенкель», що функціонують, у межах програм модернізації виробництва готують випуск новинок продукції знаних брендів з оновленими та покращеними характеристиками, над якими вже зараз працюють фахівці відділу розробок та інновацій компанії.

Henkel однією із перших глобальних компаній засудила російське вторгнення до України, а також підтримала вимогу міжнародного співтовариства про виведення військ з української території. Компанія оголосила про припинення інвестицій у російський бізнес, заморожування рекламних і спонсорських активностей. Згодом Henkel повідомила про припинення діяльності на російському та білоруському ринках і заявила про намір завершити процес виходу з них до кінця поточного року.

З початку повномасштабного вторгнення російський військ до України «Хенкель» та її бренди надали країні гуманітарну допомогу й економічну підтримку на суму понад 700 млн грн., включаючи пакет інвестицій розміром 200 млн грн.

Для отримання додаткової інформації про підтримку Henkel відвідайте наш вебсайт за цим посиланням: ХЕНКЕЛЬ – УКРАЇНІ (henkel.ua)