11 жовт. 2019 р.

Компанія «Хенкель» заклала на столичному бульварі Шевченка «Алею сталого розвитку»

Для людей в усьому світі «Хенкель» — символ високої якості, надійності та стабільності. Сталий розвиток уже довгий час є пріоритетом компанії й однією з наших корпоративних цінностей. Від започаткування бізнесу вона створила масштабне виробництво і при цьому завжди відповідально ставиться до навколишнього середовища та збереження природних ресурсів.

Шануючи давні корпоративні традиції, «Хенкель» в Україні відсвяткувала день свого заснування – «Henkel Day». 1 жовтня 2019 року в історичному центрі Києва – на бульварі Шевченка – співробітники компанії створили «Алею сталого розвитку». У серці концепції правила 3C: сортуй, скорочуй споживання, скористайся повторно! Вони знайшли своє втілення у таких об’єктах: урбаністичні урни для сміття у вигляді тварин (бджола, кит, риба, олень), арт-двері із написами «Бережи воду», ресурси й арт-інсталяції із повторно використаного пластику на екотему – «Пластиковий потоп», «Вавилонська башта пластикової ери» та інші. Завдяки QR-кодам відвідувачі алеї можуть ознайомитися на спеціальному сайті з правилами дотримання принципів 3С, які допоможуть зберегти ресурси планети та довкілля (sustainabilitystreet.tilda.ws). Загалом було висаджено 31 тополю та встановлено 11 арт-об’єктів, які символізуватимуть екологічну чистоту та прагнення «Хенкель» захищати довкілля.

Вітаючи співробітників  зі святом, президент компанії Ніна Домбровська зазначила, що турбота «Хенкель» про екологію не обмежується лише подібними акціями, це складова корпоративної культури, що протягом багатьох років є рушійною силою на шляху досягнення найамбітніших цілей.

«Ми поставили перед собою принципове завдання – скоротити до 2013 року обсяг викидів вуглецю на 75% та перейти на стовідсоткове використання у нашому виробництві електроенергії з відновлюваних джерел. 100% нашої упаковки до 2025 року піддаватиметься вторинній переробці, повторному використанню або природному компостуванню. Більш того, за 6 наступних років «Хенкель» збільшить частку переробленого пластику в пакуванні своїх товарів у Європі до 35%», –  підкреслила президент компанії.

Ніна Домбровська додала, що компанія пропагує дуже прості повсякденні правила 3С («Сортуй!», «Скорочуй споживання!», «Скористайся повторно!»), дотримання яких кожною людиною дозволить знизити споживання невідновлюваних ресурсів планети та захистити довкілля від забруднення.

Завдяки QR-кодам, якими промаркували інсталяції на бульварі Шевченка, кожен відвідувач «Алеї сталого розвитку» зможе ознайомитися з правилами 3С,  що допоможуть зберегти ресурси планети та довкілля, на спеціальному сайті sustainabilitystreet.tilda.ws.

«Кожен із нас відповідає за те, яким наш світ є сьогодні і яким він буде завтра. Це доволі просто, якщо дотримуватися принципів 3С («Сортуй!», «Скорочуй споживання!», «Скористайся повторно!»). Раціональне та ощадливе споживання допоможе зберегти безліч ресурсів і захистити довкілля, зменшивши його засмічування. Ми закладаємо цю «Алею сталого розвитку» від компанії «Хенкель», щоб вона кожного дня нагадувала людям про необхідність свідомо поводитися з відходами, а також допомагала зрозуміти, як це слід правильно робити», — наголосила президент компанії «Хенкель» в Україні.

Директор і керівник відділу персоналу компанії Олена Єфремова-Курсік розповіла, що «Хенкель» веде кілька важливих проєктів щодо реалізації принципів сталого розвитку в бізнесі та суспільному житті. 

«До нового навчального року ми запустимо нову хвилю просвітницьких заходів у багатьох українських школах, які відбуватимуться під знаком сталого розвитку. 4 жовтня 2019 року відразу в декількох середніх навчальних закладах столиці наші амбасадори проведуть екоуроки для учнів молодших класів. Фахівці розкажуть дітям і обговорять з ними, як кожен із нас може вплинути на розв’язання проблеми забруднення довкілля  (зокрема, пластиковими відходами), а також ознайомлять малюків з основами відповідального споживання», — повідомила Олена Єфремова-Курсік.

Приєднуйтеся! Навіть маленьке зусилля кожного з нас може зробити світ чистішим!

Пресреліз (1,38 MB)
Олена Андрощук Керівник відділу корпоративних комунікацій компанії «Хенкель» в Україні Київ, вул. Петра Сагайдачного, 1 +38-044-247-51-00 elena.androschuk@henkel.com Завантажити візитну картку Додати до Моя Колекція