8 квіт. 2019 р.  Дюссельдорф / Німеччина

Компанія «Хенкель» провела щорічні загальні збори

Компанія «Хенкель» виплачує рекордні дивіденди

На щорічних загальних зборах компанії «Henkel AG & Co. KGaA» акціонерами були прийняті рішення з усіх питань порядку денного. У зборах, які відбулись 8 квітня 2019 року в м. Дюссельдорф, взяли участь близько 1 400 акціонерів компанії.

Рішення стосовно дивідендів

За пропозицією керівних органів на щорічних загальних зборах компанії були затверджені на 3,4 відсотка вищі дивіденди по привілейованих акціях розміром 1,85 євро на акцію (показник попереднього року – 1,79 євро) і на 3,4 відсотка вищі дивіденди по звичайних акціях розміром 1,83 євро на акцію (показник попереднього року – 1,77 євро). Це найвищі дивіденди зі всіх, які виплачувалися компанією «Хенкель» по акціях обох видів. Коефіцієнт виплати дивідендів становить 30,9 відсотка чистого прибутку після відрахування міноритарних часток і коригування для врахування винятків. Загальна сума виплати дивідендів становить 805 мільйонів євро.   

Починаючи з 2012 року компанія «Хенкель» виплатила своїм акціонерам дивіденди на суму приблизно 4 мільярди євро. Водночас дивіденди по привілейованих акціях збільшилися майже вдвічі – з 0,95 євро до 1,85 євро. Компанія «Хенкель» й надалі намагатиметься забезпечити хороші доходи для своїх акціонерів. Саме тому вона підвищила цільовий інтервал коефіцієнта виплати дивідендів до 30–40 відсотків чистого прибутку після відрахування міноритарних часток з 2019 фінансового року (поточний інтервал – 25–35%).
 

Подана в цьому документі інформація містить прогностичні твердження і передбачення, які ґрунтуються на поточних оцінках і припущеннях, зроблених керівниками компанії «Henkel AG & Co. KGaA». Прогностичні твердження і передбачення характеризуються використанням таких слів, як «очікувати», «сподіватись», «планувати», «передбачати», «вважати», «оцінювати», «розраховувати» та інших слів аналогічного змісту. Подібні твердження і передбачення не слід розцінювати як будь-які гарантії того, що прогнозовані результати виявляться точними. Майбутні показники діяльності компанії «Henkel AG & Co. KGaA» та її афілійованих компаній залежать від багатьох ризиків та невизначеностей, і в зв’язку з цим вони можуть суттєво відрізнятися від даних, вказаних у прогностичних твердженнях і передбаченнях. Багато з цих факторів не залежать від компанії «Хенкель» і не піддаються точній попередній оцінці. Серед таких факторів – майбутня економічна ситуація, дії конкурентів та інших учасників ринку. Компанія «Хенкель» не планує і не зобов’язується оновлювати будь-які прогностичні твердження і передбачення.

Цей документ містить (без чіткого визначення структури й умов фінансової звітності) додаткові фінансові показники, які є або можуть вважатись альтернативними показниками оцінки діяльності (що відрізняються від показників, передбачених Загальноприйнятими принципами бухгалтерського обліку – GAAP). Такі додаткові фінансові показники не слід розглядати окремо або як альтернативу показникам чистих активів і фінансової позиції або результатів діяльності компанії «Хенкель», представлених відповідно до застосовних умов фінансової звітності у консолідованих фінансових звітах компанії. Слід звернути увагу на те, що інші компанії, які використовують у звітності чи повідомленнях альтернативні показники діяльності з аналогічними назвами, можуть розраховувати такі показники по-іншому.

Цей документ виданий виключно в цілях ознайомлення з інформацією і не містить рекомендацій стосовно інвестицій чи пропозицій щодо продажу будь-яких цінних паперів або заохочення до пропозиції щодо придбання будь-яких цінних паперів.

Олена Андрощук Керівник відділу корпоративних комунікацій компанії «Хенкель» в Україні Київ, вул. Петра Сагайдачного, 1 +38-044-247-51-00 elena.androschuk@henkel.com Завантажити візитну картку Додати до Моя Колекція

Додаткова інформація