20 квіт. 2023 р.  Дюссельдорф / Німеччина

«Хенкель» припиняє свою діяльність у Росії

Компанія Henkel підписала угоду про продаж бізнесу в Росії консорціуму місцевих фінансових інвесторів. У квітні 2022 року компанія Henkel оголосила про рішення вийти з ринку Росії.

До зазначеного консорціуму, який купує бізнес компанії Henkel в Росії, входять Augment Investments, Kismet Capital Group і Elbrus Services. Усі набувачі давно налагодили ділові відносини із західними країнами і не знаходяться під дією санкції ЄС чи США.

Узгоджена вартість продажу становить 54 мільярди рублів, що відповідає приблизно 600 мільйонів євро. Відповідні російські органи вже схвалили угоду. Остаточне закриття триває.


Цей документ містить заяви, що стосуються майбутнього розвитку бізнесу, фінансових показників та інших подій, що матимуть значення для компанії «Хенкель» у майбутньому, які можуть бути прогнозними заявами. Прогнозні заяви характеризуються використанням таких слів, як «очікувати», «мати намір», «планувати», «передбачати», «вважати», «припускати» та інших подібних слів. Ці заяви ґрунтуються на поточних оцінках і припущеннях, зроблених керівництвом компанії Henkel AG & Co. KGaA. Такі заяви не слід розцінювати як будь-які гарантії і не слід очікувати, що вони виявляться точними. Майбутні показники діяльності та досягнуті результати компанії Henkel AG & Co. KGaA і дочірніх компаній залежать від низки ризиків і невизначеностей й у зв'язку з цим можуть суттєво відрізнятися (як у позитивний, так і в негативний бік) від даних, наведених у прогнозних заявах. Багато з цих факторів не залежать від компанії «Хенкель» і не піддаються точній попередній оцінці. Серед цих факторів – майбутня економічна ситуація та дії конкурентів й інших гравців на ринках. «Хенкель» не планує та не зобов'язується оновлювати прогнозні заяви в цьому документі.

Цей документ включає додаткові фінансові показники, які не мають чітких визначень у відповідних межах фінансової звітності та які є або можуть виступати в ролі альтернативних показників діяльності. Ці додаткові фінансові показники не слід розглядати окремо або як альтернативу показникам чистих активів і фінансового становища або результатам діяльності «Хенкель», наданим відповідно до чинної форми фінансової звітності в документах «Хенкель» зі зведеною фінансовою звітністю. Інші компанії, які публікують або описують аналогічно названі альтернативні показники своєї діяльності, можуть розраховувати їх іншим способом.

Цей документ опубліковано лише з інформаційною метою, його не слід розглядати як рекомендацію щодо здійснення інвестицій, пропозиції з продажу активів або пропозиції оферти з купівлі будь-яких цінних паперів.

Пресреліз (130,11 KB)
Олена Андрощук Керівник відділу корпоративних комунікацій компанії «Хенкель» в Україні Київ, вул. Петра Сагайдачного, 1 +38-044-247-51-00 elena.androschuk@henkel.com Завантажити візитну картку Додати до Моя Колекція