3 бер. 2021 р.

Проєкти «Хенкель» в Україні — серед 25 найкращих корпоративних екологічних програм

Проєкти й ініціативи компанії «Хенкель» в Україні у галузі захисту довкілля та мінімізації емісії пластику увійшли до переліку 25 найкращих корпоративних екологічних ініціатив.

Цей рейтинг склала редакція журналу «Власть денег». Як зазначили автори, вони проаналізували діяльність компаній різних галузей з екомодернізації виробництв, встановлення сучасного передового обладнання та випуску продукції, яка відповідає найвищим екологічним стандартам.

«Основним критерієм була наявність як уже реалізованих, так і запланованих екопрограм. При цьому враховувалися не тільки обсяги інвестицій в екологічно чисте виробництво, але й важливість цих проєктів для поліпшення екологічної ситуації в регіонах і посилення технологічного потенціалу України. Складаючи список 25 кращих компаній, ми насамперед хотіли підкреслити досягнення позитивних результатів», — сказали автори.
Укладачі рейтингу 25 кращих компаній журналу «Власть денег» наголошують, що захист довкілля та дбайливе ставлення до ресурсів – це одне із ключових завдань Henkel, світового лідера з виробництва косметики і засобів для побуту та промисловості.

«Компанія прагне, щоб пакувальні матеріали залишалися у циклах виробництва та не потрапляли у довкілля. Для цього Henkel збільшила частку переробленого пластику в упаковці своїх продуктів, а для деяких із них вже використовує упаковку, виготовлену повністю із переробленого матеріалу», — поділилися автори рейтингу, розповівши про зусилля компанії з впровадження іноваційних екорішень.

Також автори рейтингу згадали проєкт Henkel Sustainability Week: компанія «Хенкель» в Україні провела у своєму офісі виставку «Пластикова упаковка @Henkel», де поділилася передовими інноваційними рішеннями у сфері поводження із пластиком.

«Нам дуже приємно не лише тому, що наші зусилля оцінили автори рейтингу, але й тому, що журналісти та громадськість все більше уваги приділяють корпоративним практикам зі сталого розвитку, — прокоментувала рейтинг Ніна Домбровська, президент «Хенкель» в Україні. — Henkel ставить собі доволі амбітні цілі у сфері захисту довкілля та зменшення емісії пластику. До 2025 року 100% використовуваного пакувального матеріалу продукції компанії має підлягати переробці».
Уже зараз доволі велика частина продукції «Хенкель» має таку сучасну упаковку. Наприклад, 100% пакування продукції бренда Sсhauma підлягає переробці та виготовлено з переробленого пластику. Так само нова лінійка Silan Naturals із сертифікатом Vegan Society має пакування із вторинного пластику, а сама упаковка підлягає переробці та здатна до природного біорозкладання. Впровадження рішень щодо використання вторинного пластику — це також один із кроків «Хенкель» для досягнення нульового вуглецевого сліду, адже використання переробленого пластику замість первинного дозволяє скоротити викиди СО2 на 80%».

Дослідні центри «Хенкель» розробили та впроваджують нові технології й рішення, покликані скоротити використання пластику в упаковці та знизити його слід у довкіллі. Одне з таких інноваційних рішень — заміна половини об’єму пластику в упаковці папером, адже він легко піддається повторній переробці, придатний для використання із харчовими та нехарчовими продуктами, більш безпечний для навколишнього середовища завдяки природному біорозкладанню. Така упаковка вже використовується для багатьох продуктів компанії, наприклад для бренда продукції для прання Persil.

2020 року Henkel разом з іншими 28 глобальними бізнес-лідерами підписала корпоративний маніфест до урядів країн для обговорення й укладення договору ООН про запобігання забрудненню пластиковими відходами. Глобальна угода покликана створити умови для появи міжнародних, національних і корпоративних стандартів протидії емісії пластику, розробки цільових показників і планів дій, підтримки інновацій і розвитку інфраструктури для створення замкненого циклу обігу та переробки пластику.