20 груд. 2019 р.  Дюссельдорф / Німеччина

Компанія «Хенкель» призначає нового фінансового директора

Марко Свобода стане новим фінансовим директором компанії «Хенкель»

З 1 січня 2020 року Марко Свобода (Marco Swoboda) (48 років), корпоративний старший Віце-Президент з фінансових питань, обійматиме посаду фінансового директора компанії «Хенкель». Він стане наступником  Карстена Кнобеля (Carsten Knobel) (50 років), який з 1 січня 2020 року  перейде на посаду голови правління Ради директорів компанії «Хенкель».

«Ми з радістю призначаємо Марка Свободу на посаду фінансового директора, оскільки він є висококваліфікованим фахівцем і працівником нашої компанії. Він має глибокі знання та великий досвід міжнародного рівня у галузі фінансів», — зазначила Сімона Бажель-Тра (Simone Bagel-Trah), голова Комітету акціонерів і Наглядової ради компанії.

Марко Свобода народився у місті Фельберт (Німеччина) 1971 року. Після навчання за спеціальністю  «Ділове адміністрування й економіка» в Рурському університет у Бохумі (Німеччина) він розпочав свою професійну кар’єру в компанії «Хенкель» у 1997 році в підрозділі Групи з питань контролінгу та стратегічного планування.

Після відокремлення підрозділу хімічних продуктів компанії «Хенкель» у нову компанію «Когніс» (Cognis) у 2000 році він став членом команди відділу корпоративного розвитку, злиття та поглинань новоствореної компанії з місцезнаходженням у Нідерландах. У компанії  «Когніс» він керував процесом продажу активів консорціуму в галузі прямих інвестицій, а потім очолив відділ контролінгу Групи, після чого у 2006 році повернувся в компанію «Хенкель». Він здійснив реорганізацію процесу контролінгу дочірніх підприємств і служб компанії «Хенкель», а 2009 року додатково взяв на себе відповідальність за управління процесом корпоративного планування. Протягом 2011–2014 рр. він очолював фінансову структуру в Азійсько-Тихоокеанському регіоні з місцезнаходженням у Шанхаї.

Згодом він повернувся до штаб-квартири «Хенкель» у Дюссельдорфі: як корпоративний старший віцепрезидент з фінансових питань відповідав за організацію діяльності у галузі фінансів на глобальному рівні, а також за ведення корпоративного обліку, контролінг дочірніх підприємств і роботу корпоративних підрозділів з питань фінансової та казначейської діяльності.


Ця інформація включає прогнозні заяви, які будуються на основі поточних оцінок і припущень, що зроблені керівництвом «Хенкель АГ & Ко. КГаА». Заяви стосовно перспективи характеризуються використанням таких слів, як «очікувати», «мати намір», «планувати», «передбачати», «вважати», «оцінювати» та подібних. Ці заяви в жодному разі не слід розуміти як такі, які гарантують, що ці очікування будуть точними. Показники діяльності у майбутньому та результати, які на сьогодні вже отримані «Хенкель АГ & Ко. КГаА» та її  пов’язаними особами, залежать від низки ризиків і невизначених обставин, а тому можуть значно відрізнятися від заяв про перспективу. Велика кількість таких факторів знаходиться поза контролем «Хенкель» і не може бути оцінена наперед, як, наприклад, економічна ситуація та дії конкурентів й інших осіб, що провадять свою діяльність на цьому ринку. «Хенкель» не планує і не зобов’язується поновлювати будь-які заяви про прогноз розвитку компанії.

Цей документ включає – у прийнятній формі фінансової звітності, що чітко не визначена – додаткові фінансові заходи, які є або можуть бути альтернативними заходами діяльності (не-GAAP-заходи). Такі додаткові фінансові заходи не можуть розглядатися відокремлено або як альтернатива заходам чистих активів «Хенкель» і фінансового стану чи результатам операційної діяльності, які представлені згідно з чинними вимогами до фінансової звітності в її Консолідованих фінансових звітах. Інші компанії, що звітують або описують альтернативні заходи діяльності з подібною назвою, можуть враховувати їх інакше.

Цей документ виданий лише з метою ознайомлення та не є інвестиційною порадою або пропозицією продажу, або рекомендаціями щодо пропозиції купівлі або щодо цінних паперів.


Олена Андрощук Керівник відділу корпоративних комунікацій компанії «Хенкель» в Україні Київ, вул. Петра Сагайдачного, 1 +38-044-247-51-00 elena.androschuk@henkel.com Завантажити візитну картку Додати до Моя Колекція