24 жовт. 2019 р.  Дюссельдорф / Німеччина

Карстен Кнобель стане наступником Ханса Ван Байлена на посаді головного виконавчого директора компанії «Хенкель»

«Хенкель» оголосила, що нинішній виконавчий директор Ханс Ван Байлен з особистих причин не зможе продовжити свою діяльність у компанії. Його кар'єра тут налічує більш як 35 років, у тому числі майже 15 років у складі Правління та 4 роки на посаді головного виконавчого директора. Він передасть повноваження головного виконавчого директора своєму наступнику Карстену Кнобелю 1 січня 2020 року. Карстен Кнобель почав працювати в компанії «Хенкель» у 1995 році, а з 2012 року входить до складу її Правління, де відповідає за фінанси, закупівлі й інтегровані бізнес-рішення. Його наступника на посаді головного фінансового директора назвуть пізніше.

«Пропрацювавши 35 років у «Хенкель», я вирішив, що після закінчення терміну дії мого контракту в наступному році наступає час внести впорядковані зміни до складу керівництва компанії. З особистих причин я не буду добиватися переобрання на пост голови Правління. Я хочу подякувати всім співробітникам і моїм колегам у Правлінні за їхню вірність та відданість протягом минулих років, а також усім членам наших спостережних комітетів за їхню підтримку та поради, – сказав Ханс Ван Байлен. – Я також дуже радий, що ми змогли призначити члена нашого Правління Карстена Кнобеля моїм наступником – головним виконавчим директором. Переконаний, що «Хенкель» продовжить успішно розвиватися під його керівництвом».

Голова Наглядової ради та Комітету акціонерів, д-р Сімона Бажель-Тра від імені комітетів і команди «Хенкель» подякувала Хансу Ван Байлену за його роботу в компанії. «За ці роки Ханс Ван Байлен зробив значний внесок в успішний розвиток компанії і взяв активну участь у формуванні нового покоління наших керівників», – підкреслила д-р Сімона Бажель-Тра.

Вектори розвитку, визначені під керівництвом Ханса Ван Байлена

«Під керівництвом Ханса Ван Байлена положення всіх бізнес-підрозділів ще більше зміцнилося завдяки купівлі нових активів і встановленню нових партнерських відносин. Придбання корпорації Sun Products значно підсилило ринкові позиції нашого підрозділу «Засоби для прання та догляду за оселею» у США – найбільшому ринку збуту нашої продукції в усьому світі. Також були придбані активи в підрозділах «Клейові технології» та «Косметичні засоби». Ханс Ван Байлен робив особливий акцент на цифровізації компанії в усіх сферах і просував цю ідею надзвичайно рішуче. Ми хочемо щиро подякувати йому за важливі вектори розвитку нашої компанії, визначені ним на посаді головного виконавчого директора, і за його відданість нашій компанії протягом більш як 35 років», – продовжила д-р Сімона Бажель-Тра.

Ханс Ван Байлен (58) розпочав свою професійну кар'єру в компанії «Хенкель» у 1984 році. Будучи членом Правління «Хенкель» з 2005 року, він спочатку відповідав за бізнес-підрозділ «Косметичні засоби», а потім на початку 2016 року був призначений головою Правління. З вересня 2018 року Ханс Ван Байлен також є президентом Німецької асоціації хімічної промисловості (VCI) і віцепрезидентом Федерації німецької промисловості (BDI). Він також є членом Ради директорів Форуму споживчих товарів (CGF).

Курс на стійке прибуткове зростання

«Карстен Кнобель – чудовий наступник з числа співробітників компанії. Він дуже добре знає «Хенкель» і має багаторічний досвід управління та лідерства в міжнародному масштабі. Його поважають як колеги по Правлінню, так і наші співробітники; він також має бездоганну репутацію на ринках залучення капіталу. Ми переконані, що разом з усіма членами Правління він буде й надалі активно стимулювати розвиток нашої компанії. Від імені всіх комітетів і співробітників «Хенкель» я бажаю йому всього найкращого й успіхів у майбутньому», – сказала д-р Сімона Бажель-Тра.

Карстен Кнобель народився у 1969 році в Марбурзі. Після закінчення курсу ділового адміністрування та технічної хімії в Берлінському технічному університеті в 1995 році він почав працювати в компанії «Хенкель» на посаді  помічника члена Правління, відповідального за наукові дослідження та розробки. Потім він перейшов у бізнес-підрозділ «Косметичні засоби», де займав різні посади, накопичуючи досвід у сфері контролю, злиття та поглинань і ведення комерційної діяльності. Він очолював групу зі стратегічного та корпоративного управління, працював на посаді фінансового директора підрозділу «Косметичні засоби», після чого в 2012 році  був призначений головним фінансовим директором.

Він також є членом Наглядової ради авіакомпанії Lufthansa і заступником голови Наглядової ради футбольного клубу Бундесліги «Фортуна Дюссельдорф». Карстен Кнобель одружений, має двох дітей.

«Я вдячний за довіру, продемонстровану мені призначенням на цю посаду. Я певен, що в тісному співробітництві з моїми колегами по Правлінню та з нашою глобальною командою ми будемо визначати обличчя завтрашнього дня компанії «Хенкель». У нас є чудові співробітники, провідні бренди та технології, перспективні інновації та великі можливості для подальшого сталого прибуткового зростання нашого бізнесу в умовах динамічного ринкового середовища», – сказав Карстен Кнобель.

Пресреліз (1,37 MB)
Олена Андрощук Керівник відділу корпоративних комунікацій компанії «Хенкель» в Україні Київ, вул. Петра Сагайдачного, 1 +38-044-247-51-00 elena.androschuk@henkel.com Завантажити візитну картку Додати до Моя Колекція