Pattex

Pattex — бренд клеїв німецького концерну Henkel, зі штаб квартирою в Дюссельдорфі. Асортимент включає різноманітні клеї для побутового та професійного використання.

Перші клеї концерн Henkel випускав в кінці 19-го століття, основна сфера застування – склеювання упаковки засобів для прання. Випустивши в 1956 році перший контактний клей, концерн Henkel почав обслуговувати взуттєву промисловість. У 1958 році розробники сконструювали спеціальну лінію для маленької тари, в тому числі тюбиків, щоб маленька упаковка могла задовольнити побутові потреби торгівлі та домашніх господарств. У 1982 році було запущено виробництво Супер клеїв (цианокрилатних або секундних) Pattex. У 1990 році з’явилися монтажні клеї.

На пост-радянському просторі, бренд Pattex був представлений брендом Момент. Клей Момент не був радянською розробкою, для виробництва було закуплено ноу-хау, ліцензію та обладнання для виробництва клею у Henkel. Німецький концерн Henkel викупив торгову марку та виробництво в місті Тосно у 1991 році.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в України у 2022 році було прийнято рішення, що бренд Момент буде поступово замінено на Pattex в Україні, через сильну асоціацію бренду с державою агресором.

Починаючи з 1998 року контактний клей ТМ «Pattex» виготовляють без токсичного толуолу.

Ключовий бренд
www.pattex.ua